Sunilan matkailupalveluiden kehittäminen, tiekartta maailmanperintökohteeksi -hanke on käynnistynyt Sunilassa

Kotkan kaupunki on aloittanut keväällä 2022 Sunilan matkailupalveluiden kehittäminen – tiekartta maailmanperintökohteeksi -hankeen, joka kestää vuoden 2022 loppuun asti. Hankkeessa halutaan kartoittaa ja kehittää Sunilan alueen matkailua ja matkailubrändiä, sekä edistää Sunilan alueen tavoitetta olla tulevaisuudessa osa Unescon maailmanperintökohdetta.

Hankkeen koordinaattorina toimii vuoden 2022 loppuun asti Kylmanen Consultingin Jani Kylmänen. Koordinaattorin vastuualueisiin kuuluvat mm. Sunilan tunnettavuuden ja imagon edistäminen, yhteistyöverkostojen vahvistaminen ja matkailupalveluiden kehittämistyöhön osallistuminen. Lisäksi koordinaattorin tehtäviin kuuluu Sunilan pop up -infopisteen toteuttaminen kesän 2022 ajaksi.

Hankkeessa toteutetaan myös Sunila maailmanperintökohteeksi visio ja -tiekartta, jonka toteutuksesta vastaa Pink Eminence Oy:n Outi Raatikainen. Tiekartta kartoittaa tilanteen lähtökohtia ja sidosryhmiä, ja lopputuloksena syntyy selkeä ja konkreettinen visio ja toimenpidesuunnitelma alueen palveluista ja ja toimenpiteiden vaikutuksista. Tiekartta-työtä varten järjestetään Sunilan alueen asukkaille, yrityksille ja muille sidosryhmille työpajoja, joihin toivotaan monipuolisesti osallistujia ja näkemyksiä kaikista eri lähtökohdista. Ensimmäinen työpaja järjestetään Kantolassa keskiviikkona 27.4.2022 klo 17.00 alkaen. Seuraavan työpajan ajankohta on 16.5.2022 klo 17.00 Kantolassa.

Kantolan portaat. Kuvituskuva