Kirjailijatapaaminen 24.5. Kirjailija Moona Laaksoa haastattelee toimittaja Tiina Aho

Pro Sunila järjestää:
Kirjailijatapaaminen Sunilan Kantolassa pe 24.5 klo 17–19.

Kirjailija Moona Laaksoa haastattelee toimittaja Tiina Aho Popinniemestä.

Moona Laakson Naisia jotka etsivät suurta tulta (Into) kertoo 1900-luvulla eläneistä naisista, jotka halusivat tulla nähdyksi.


Elissa piirtää salaa iltaisin, ja Greta maalaa mielisairaalassa. He ovat 1900-luvulla eläneitä naisia, jotka maalasivat, kirjoittivat, soittivat ja loivat. Osa heistä jätti jälkeensä kuolemattomia runoja, rakennuksia ja taideteoksia, jotka nousevat nyt ansaitsemaansa arvostukseen.

Naisten päiväkirjamerkinnät ja kirjeet avaavat ikkunan siihen, millaista oli olla nainen sata tai viisikymmentä vuotta sitten, kun intohimona oli heiltä odotettujen avioliiton ja lastenhoidon rinnalla taide ja hurja luovuus. Kirja kertoo naisten saavutuksista, toteutumattomista haaveista ja heidän ainutlaatuisista taiteilijaliitoistaan.

Kirjassa äänen saavat Tove Janssonin elämänkumppani Tuulikki Pietilä, Greta Hällfors-Sipilä, Aino ja Elissa Aalto, Saimi Järnefelt, Majsi Salokivi, Leevi Madetojan puoliso ja Eino Leinon sielunkumppani Hilja Onerva Lehtinen, Kirsti Gallen-Kallela ja Tyko Sallisen puoliso Helmi Vartiainen.

“Etsin jotakin, mutta en löydä. Olen kadottanut soittoni, heittänyt sen aivoja myöten menemään. Nyt tahdon jotain tilalle!” – Kirsti Gallen-Kallela

”Minusta voisi tulla jotakin ’suurta’!!!” – L. Onerva

Moona Laakso (s. 1985) on vapaa toimittaja, joka kirjoittaa muun muassa Me Naisiin. Laakson asuntosijoittajanaisia koskevat jutut Helsingin Sanomissa ovat olleet hänen luetuimpia juttujaan. Hän on kirjoittanut kirjan Vaurastu kuin nainen (Into, 2021) ja pyörittää sivubisneksenä Airbnb:tä. Laakso kirjoittaa ymmärtääkseen ihmisiä ja elämää. Hän haaveilee Teslasta, asuntosalkun kasvattamisesta ja fiktion kirjoittamisesta.

Tilaisuuden järjestää Pro Sunila ry.

Samuli Suikkanen