Ainolle!-konsertti Sunilan Kantolassa sunnuntaina 5.6.2022

Ainolle! Konsertti Sunilan Kantolassa-esite. Konsertti 5.6. klo 15. Järjestäjänä Pro Sunila.

Ainolle! -konsertin tarinallinen draamankaari kietoutuu Aino Aallon elämäntarinaan musiikin ja Rakastan sinussa ihmistä -kirjasta (Heikki Aalto-Alanen, Otava, 2021) kuultavien katkelmien kautta. Musiikki valikoituu Aallon elämästä nousevien ja ajanhenkeä kuvaavien teemojen kautta:

- Meren äärellä

- Matkalla

- Eurooppalaisen arkkitehtuurin ja kuvataiteen heijastuksia musiikissa

- Rakkautta ja kumppanuutta

- Metsä

Konsertissa kuullaan lauluja Gösta Nystroemin (1890-1966) sarjasta "Sånger vid havet" sekä Suomen luontoa kuvaavia teoksia, mm. Jean Sibeliuksen "Puusarjasta" op. 75 (sävelletty 1914-1919), lauluja Leevi Madetolta ja Toivo Kuulalta. Rakkauden pyörteisiin vie Aallon aikalainen Richard Strauss. Kuvataiteen ja arkkitehtuurin heijastuksia kuullaan saksalaisten ja italialaisten taidemusiikin helmien äärellä. Ajanhenkeä, matkalla olon tuntua ja keveyttä konserttiin luovat Kurt Weilin ja Marlene Dietrichin laulut sekä tutut suomalaiset, kevyemmät klassikot.

Konsertin esiintyjät:

IINA HARJULA

On kärköläläislähtöinen pianisti ja hän esiintyy aktiivisesti lied- ja kamarimuusikkona. Tällä hetkellä Iina toimii Sibelius-opistossa apulaisrehtorina, pianonsoiton opettajana ja laulajien säestäjänä. Musiikin maisteriksi Iina Harjula valmistui Viron musiikki- ja teatteriakatemiasta Ivari Iljan luokalta ja sitä ennen hän opiskeli Metropoliassa Seppo Saloviuksen johdolla.

SAARA-MAIJA STRANDMAN

(Musiikkipedagogi YAMK) on Keski-Suomessa syntynyt mezzosopraano, monipuolinen ja innovatiivinen muusikko. Laulajana hänen sydäntään lähellä on erityisesti tarinoiden kertominen ja muusikkona hän innostuu helposti rajoja rikkovista kokeiluista.

Konsertin alkusanat lausuu Heikki Aalto-Alanen.

Lippuja konserttiin myy Pro Sunila ry, Sunilan Kantolassa Kotka-päivänä 20.5 klo 14-16. Liput 20 euroa. Tervetuloa lunastamaan itsellesi lippu alkukesän kulttuurielämykseen!

Samuli Suikkanen